Sjösättning Skriv ut

Sjösättning sker normalt under perioden april - maj.

Ditt sjösättningsdatum anslås under marsmånad i hamnkontorets korridor och på hemsidan.

Turordningen finns anslaget på hamnkontoret ca en vecka innan aktuellt sjösättningsdatum.

Tillfällig bryggplats för endast  vinterliggare anslås ca en vecka innan aktuellt sjösättningsdatum.

Tänk på detta innan du sjösätter:

• Städning under och omkring båten skall vara utförd innan båten sjösätts.
  • Inga penslar eller färgburkar får lämnas på planen eller kajen efter sjösättningen.
  • Fäst en förtöjningstamp tamp i för och akter av båten dessa linor behövs för att tillfällig förtöjning vid sjösättning.
  • Märk bockar och vaggor med "FÖR" resp "AKTER" och markera kölens läge i vaggan med ett par enkla streck innan båten lyfts. Detta underlättar väsentligt vid upptagningen i höst. Märk det pallnings- och täckningsmaterial som skall ställas inom klubbens område med medlemsnummer.
  • Båtägare får själv skydda båten mot repor från slingen. OBS! använd ej papper.
  • Efter sjösättningen skall pallningsmaterial upp till vaggbacken före kl.16.00 samma dag. Är båten ej sjösatt till dess, begär av funktionär anvisning var materialet tillfälligt kan ställas.
  • Båten måste förtöjas vid den ordinarie bryggplatsen med godkända förtöjningar. OBS! Inga tillfälliga förtöjningar.
  • Undvika att vistas i området kring rampen eller inom subliftarnas arbetsområde

Väl mött till en trevlig start på vår efterlängtade båtsäsong!

Senast uppdaterad 2014-02-25 14:20

img_0456.jpg