NYHETER

2.4mR regatta 8-10 juni

Helgen 9-10 juni kommer seglare från större delen av landet (Halmstad till Sundsvall) för att segla regatta på Stora Värtan.

• Centrum för landaktiviteter är vid 2.4mR kranen och Ina-marin samt upställning av båtar och bilar på hamnplanen.
  • På sjön kommer banan att korsa stråket från VBK hamn till Askrikefjärden.

2.4mR-sektionen hoppas påverkan på övriga medlemmar ska bli liten samt visa hänsyn till båtar och aktivteter i hamnen. Inget svall TACK!

Kom gärna förbi för att mingla med 2.4 gänget och titta på seglingarna.

Tvåfyra – vilket namn! Vad står det för?

Tvåfyra, säger många av oss seglare, är en favoritbåt. Klassens officiella namn är International 2.4 Metre Class. Den kallades tidigare minitolva. De första båtarna kom fram i Sverige i början av 1980-talet och blev snabbt populära. Klassen har internationell status som tävlingsklass sedan 1993 och är från 2000 en klass i Paralympics. Båten seglas i dag världen runt.

//VBK 2.4mR sektion

----------------------------------------------------------------------------

Hamnkontoret

Kontaktuppgifter till hamnkontoret