Seglarskola 2019

Anmälan och bokning till årets seglarskola öppnar den 1 mars.

Klicka på länken för att anmäla till seglarskolan:

---------------------------------------

Seglarskolan som under flera år har anordnats av Viggbyholms Båtklubb är en mycket populär aktivitet som varje år utbildar cirka 160 barn i grunderna inom segling och sjövett. Seglingen sker på Stora Värtan och för teorilektioner disponerar vi Klubbhuset då inte vädret tillåter oss att vara utomhus. Våra instruktörer, som även ansvarar för vår- och höstträningar, har flera års erfarenhet av seglarskolejobb. Seglarskolan är till för dig som är mellan 6 och 18 år och som vill lära dig segla Optimist, eller C55. Vi anordnar kurser för nybörjare och hela vägen upp till kappsegling.

För alla veckor gäller att barnen själva medtar egen lunch och egen flytväst.

Sommarschema

För alla veckor gäller tiderna 09.00 - 15.30 måndag till fredag - förutom V. 25, då gäller lördag till onsdag.

• 25: Optimist och C55
  • 26: Optimist och Piratskolan
  • 27: Optimist och C55
  • 32: Optimist och Piratskolan
  • 33: Optimist, C55, och Kappsegling (Kappsegling är för de som deltagit i träningsverksamheten under VT 2019)

Optimist
Denna kurs riktar sig till barn som fyller 7-15 år under året. Barnen delas in efter tidigare erfarenhet, ålder och seglingsvana. För nybörjare lägger vi fokus på grunderna inom optimistsegling under lite lugnare former. Vi lär oss även sjövett, knopar och båtvård och har spännande badäventyr och roliga lekar under veckan. För de mer erfarna barnen så är målet att alla ska kunna behärska sin båt själva. Vi varvar teori med praktik och har även heldagssegling och grundläggande kappsegling under veckan.

För de som redan känner sig säkra i båtarna utmanar vi med kappseglingsregler, teknik, taktik och tex startproceduren.

C55
För dig som fyllt 10 år och har viss segelvana erbjuder vi den populära C55an. C55an är en flermansjolle som är en väldigt stabil och rolig båt att utvecklas i. Under veckan gör vi några långseglingar då vi bland annat badar och upptäcker nya vikar runt Stora Värtan. Grunderna i kappsegling tas upp och även startproceduren.

Piratskolan
Piratskolan är vår mest populära kurs! Den riktar sig till barn som fyller 6-7 år under året. Under veckan seglar vi tillsammans i C55or och upptäcker Stora Värtan med ledare i båtarna. Målet är att alla ska ha roligt och på ett lekfullt sätt introduceras i seglingen. De som känner sig redo i slutet av veckan kommer även få segla tillsammans med nyvunna vänner i optimister. Kapsejsning, skattjakter, bad och lek är annat som står på schemat. I slutet av veckan hoppas vi att alla ledtrådarna leder fram till skatten!

Kappsegling - Enbart för de som går träning hos oss våren 2019
Kursen riktar sig till dig som har goda kunskaper inom optimistsegling och vill lära dig mer om kappsegling. Vi tränar startprocedur, mer avancerade banor, teknik och taktik. Vi anpassar nivån efter varje individ, för att alla ska få ut så mycket som möjligt av veckan. Målet är att alla ska känna sig bekväma och säkra ute på tävlingsbanor när veckan närmar sig sitt slut.

Priser och betalning för seglarskola

Kursavgift Optimist, C55 och Kappsegling: 1 950 kronor/vecka
Kursavgift Piratskolan: 1200 kronor/vecka
Obligatoriskt juniormedlemskap: 100 kronor

Väntelista

Om en kurs är fullbokad går det utmärkt att ställa sig på en väntelista. Det gör du genom att maila till  Man hamnar då på en väntelista i form av ett kösystem där man blir erbjuden plats om och när det blir en plats ledig. Maila namn och personnummer på barnet du önskar ställa i kö. Vi meddelar via mail när ni har fått plats.

Avbokning
Avgiften återbetalas med ett avdrag på 200 kr i administrationsavgift om avbokning görs till Juniorsektionen inom två veckor efter betalning av avgiften. Därefter återbetalas avgiften med ett administrativt avdrag på 500 kronor. Vid avbokning senare än 10 arbetsdagar innan kursens början sker inga återbetalningar av inbetalda avgifter. Detta gäller samtliga inbetalda avgifter.

Har du några frågor är du välkommen att höra av dig till

Vi ser fram emot en härlig sommar med mycket segling!
Hälsar Juniorsektionen