Seglarskola 2018

Anmälan och bokning till årets seglarskola är nu stängd.

Vi går just nu igenom alla anmälningar och eventuella obokade plaster kommer att delas ut inom närmaste veckan till er som står på kölistan.

---------------------------------------

Seglarskolan som under flera år har anordnats av Viggbyholms Båtklubb är en mycket populär aktivitet som varje år utbildar cirka 160 barn i grunderna inom segling och sjövett. Seglingen sker på Stora Värtan och för teorilektioner disponerar vi Klubbuhset då inte vädret tillåter oss att vara utomhus. Våra instruktorer, som även ansvarar för vår- och höstträningar, har flera års erfarenhet av seglarskolejobb. Seglarskolan är till för dig som är mellan 6 och 18 år och som vill lära dig segla Optimist, C55 eller Kölbåt. Vi anordnar kurser för nybörjare och hela vägen upp till kappsegling.

För alla veckor gäller att barnen själva medtar egen lunch och egen flytväst.

Sommarschema

För alla veckor gäller tiderna 09.00 - 15.30 måndag till fredag - förutom V. 25, då gäller söndag till torsdag.

• V. 25: Optimist nybörjare, C55
  • V. 26: Optimist nybörjare, Kölbåt, Piratskolan
  • V. 27: Optmist nybörjare, C55
  • V 32: Optimist nybörjare, Kölbåt, Piratskolan
  • V. 33: Optimist nybörjare (gäller enbart barn i åldrarna 10-15 år), Fortsättning, C55, Kappsegling

Följande veckor finns fortfarande platser kvar i nedanstående kurser

• V. 26: Kölbåt
  • V. 27: Optimist nybörjare, C55
  • V. 32: Optimist nybörjare, Kölbåt
  • V. 33: Optimist nybörjare (gäller enbart barn i åldrarna 10-15 år), Fortsättning, Kappsegling

Optimist nybörjare
Denna kurs riktar sig till barn som fyller 8-15 år under året. För de yngre lägger vi fokus på grunderna inom optimistsegling under lite lugnare former. Vi lär oss även sjövett, knopar och båtvård och har spännande badäventyr och roliga lekar under veckan. För de lite äldre barnen så är målet att alla ska kunna behärska sin båt själva. Vi varvar teori med praktik och har även heldagssegling och grundläggande kappsegling under veckan.

Fortsättningskurs
Denna kurs riktar sig till dig som redan kan grunderna inom optimistsegling och vill träna mer avancerad segling och kappsegling. Vi varvar teori med praktik och vi börjar kursen med en kort repitition av nybörjarkursen. Vi tränar teknik i båten och grunderna i kappseglingsreglerna tas upp liksom startproceduren.
Tips: Du ska ha fyllt 9 år och kunna grunderna inom segling samt känna dig säker i båten.

C55
För dig som vill segla flermansjolle erbjuder vi den populära C55an, som är en väldigt stabil och rolig båt att utvecklas i. Under veckan gör vi flera långseglingar då vi bland annat äter till sjöss, badar och upptäcker nya vikar runt Stora Värtan. Grunderna i kappsegling tas upp och även startproceduren.
Tips: Du ska ha fyllt 10 år och det är fördel med viss seglingsvana.

Piratskolan
Piratskolan är vår mest populära kurs! Den riktar sig till barn som fyller 6-7 år under året. Under veckan seglar vi tillsammans i C55or och upptäcker Stora Värtan med ledare i båtarna. Målet är att alla ska ha roligt och på ett leksamt sätt introduceras i seglingen. De som känner sig redo i slutet av veckan kommer även få segla tillsammans med nyvunna vänner i optimister. Kapsejsning, skattjakter, bad och lek är annat som står på schemat. I slutet av veckan hoppas vi att alla ledtrådarna leder fram till skatten!

Kölbåtskurs
Kursen riktar sig till barn i åldrarna 12-18 år som är sugna på att lära sig segla fullstor familjebåt. När man kommer hit kan man redan grunderna inom segling och vi tittar närmre på seglingsteknik, kappsegling, båthantering, navigering och samarbete.

Kappsegling - Enbart för de som går träning hos oss våren 2018
Kursen riktar sig till dig som har goda kunskaper inom optimistsegling och vill lära dig mer om kappsegling. Vi tränar startprocedur, mer avancerade banor, teknik och taktik. Vi anpassar nivån efter varje individ, för att alla ska få ut så mycket som möjligt av veckan. Målet är att alla ska känna sig bekväma och säkra ute på tävlingsbanor när veckan närmar sig sitt slut.

Priser och betalning för seglarskolan

Kursavgift Optimist, Fortsättning, Kölbåt, C55 och Kappsegling: 1 950 kronor/vecka
Kursavgift Piratskolan: 1200 kronor/vecka
Obligatoriskt juniormedlemskap: 100 kronor

Observera att vi skickar fakturorna per mejl (vi skickar de så snart vi hinner) och att dessa ska betalas per omgående för att ni ska behålla platsen. Görs inte detta plockas platsen bort utan påminnelse.

Väntelista
Det går utmärkt att anmäla sig till en kurs som redan är fullbokad. Man hamnar då på en väntelista i form av ett kösystem där man blir erbjuden plats om och när det blir en plas ledig.

Avbokning
Avgiften återbetalas till fullo endast om avbokning görs till Juniorsektionen () inom två veckor efter betalning av avgiften. Därefter återbetalas avgiften med ett administrativt avdrag på 500 kronor. Vid avbokning senare än 10 arbetsdagar innan kursens början sker inga återbetalningar av inbetalda avgifter. Detta gäller samtliga inbetalda avgifter.

Har du några frågor är du välkommen att höra av dig till

Vi ser fram emot en härlig sommar med mycket segling!
Hälsar Juniorsektionen

Warning: Use of undefined constant ‘display_errors’ - assumed '‘display_errors’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/f/2/viggbyholmsbatklubb.se/httpd.www/index.php on line 51