Vänklubbar Skriv ut

Viggbyholms Båtklubb har i samarbete med Näsbyvikens Båtsällskap samt Trälhavets Båtklubb, bildat ett nätverk för utbyte av erfarenhet och utveckling av klubbveksamheten.

Praktiskt innebär det bl.a. att vi har viss utbildningsverksamhet ihop samt att  medlemmar i TBK och VBK kan besöka varandras klubbholmar utan att betala avgift.

Mer information om TBK:s klubbholmar finner du på www.tralbat.se

Synpunkter och idéer tas tacksamt emot av respektive styrelse.

Respektera den klubbholme du besöker genom att följa överenskomna ordningsregler:

• Lokala föreskrifter på klubbholmen gäller
  • Undvik besök när respektive klubb har speciella aktiviteter (fester, båtsportarrangemang, midsommar etc.)
  • Medlemmar i VBK och TBK betalar ingen avgift vid besök på varandras klubbholme.
  • Kommersiella besök via charterbåt och liknande är ej tillåtet.
  • Tillgång till bastu eller lokaler som kräver klubbnyckel sker endast i sällskap med "hemmaklubbsmedlem".
  • Båtar ska ha igenkänningsmärke (vimpel)

Styrelsen för

Trälhavets Båtklubb

Trälhavets Båtklubb, Lilla Kastet, Ingmarsö norra delen

samt Kålö strax norr om Möja

Näsbyvikens BS avslutar klubbholms-samarbetet

Under några år har vi haft ett vänklubbs-samarbete med Näsbyvikens BK och Trälhavets BK som inneburit att medlemmar i VBK, NBS och TBK kunnat besöka varandras klubbholmar utan att betala hamnavgift. Nu har NBS, vid ett medlemsmöte, beslutat att avsluta det samarbetet. Deras klubbholme, Gränholmen, har blivit välbesökt av andra än de egna medlemmarna, som känner att de ofta inte har fått bryggplats när de kommit dit. Fortsättningsvis kommer det att finnas ett fåtal gästplatser på Gränholmen, där det går bra att lägga till mot hamnavgift. NBS-båtar som besöker Furholmen betalar också vanlig gästhamnsavgift till oss. När det gäller TBK, med klubbholmarna Lilla Kastet och Kålö, fortsätter samarbetet.

Senast uppdaterad 2011-05-20 08:54

img_0405.jpg