Krisplan för Viggbyholms Båtklubb

Rutin att följa vid personskada eller olycka.

1. En eller två personer som tar hand om den skadade (välj de med mest vårdkunskap)
2. Lämna inte den skadade ensam!
3. En person larmar 112 och möter även uttryckningen. Följande uppgifter ska lämnas när du larmar:
Vem är du som ringer och vilket telefonnummer ringer du från?
Viggbyholms båtklubb, Hamnvägen 1, 183 57 Täby, Vad har hänt? Var har det hänt, d v s vart ska räddningspersonal bege sig?
Om platsen är svår att hitta för räddningspersonalen: var kan du möte dem och visa vägen? Var möts ni om det är terräng utan bilväg? Tänk på att helikopter och båtar kräver särskilda landningsplatser. Lämna deltagarförteckningen till räddningspersonalen.
Hur många är skadade och hur allvarliga är skadorna? När hände det?
4. Vid personskada – Ring om möjligt anhöriga.
5. Skadad person får inte åka iväg ensam. Familjemedlem eller stödperson (personal, ledare, annan medlem) bör följa med i ambulansen/bilen. Skriv upp den medföljandes mobilnummer.
6. Samla alla som har varit med om händelsen i klubbhuset och kontakta snarast VBK´s krisgrupp genom at skicka ett SMS till 070 903 94 945. VIKTIGT! Ange alltid ditt mobiltelefonnummer och en kort information om händelsen.
7. Skriv ned en redogörelse och skicka den till och beskriv kortfattat vad som har hänt
8. Alla frågor från utomstående (press, andra medlemmar etc) hänvisas direkt till ordförande eller styrelsemedlem. Ordförande har sedan ansvaret att utse en informationsansvarig.
Ovanstående rutin ska följas av ALLA oavsett tid på dygnet.

Ovanstånde text finns även att ladda ned i.pdf format:  Krisplan

Warning: Use of undefined constant ‘display_errors’ - assumed '‘display_errors’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/f/2/viggbyholmsbatklubb.se/httpd.www/index.php on line 51