Vattnet avstängt

Nu är vattnet avstängt på hamplanen och på bryggorna.
Detta görs varje höst när temperaturen börjar krypa under 0° strecket, allt för att undvika att vårt vattensystem fryser sönder.
Om du behöver vatten under vintersäsongen finns det alltid att tillgå vid spolplattan och vid gaveln av hamnkontoret mot subliftgaraget.

Bildresultat för water shut off

Båtar som ligger kvar vid bryggorna

Som ni alla känner till så sträcker sig sommaravtalet för bryggorna fram till den 31:e oktober, detta innebär att alla båtar skall vara borta från bryggorna senast detta datum.
Anledningen i år liksom tidigare år är att vi behöver kunna göra underhållsarbete på bryggorna.

Vissa bryggsektioner kommer att bytas ut varför alla förtöjningstampar snarast bör avlägsnas.
Nu på måndag den 2:e november kommer bryggleverantören att påbörja arbetet med att byta ut gångramper och bryggsektioner i hamnen. Detta arbete kommer ske på bryggorna B C D E och F.
Under tiden arbetet pågår så kommer bryggsektioner och ramper monteras bort, detta leder till att man inte kommer ut på bryggorna under arbetet.

Att göra senast den 31/10 :

• Alla båtar måste avlägsnas från bryggorna
  • Förtöjningstampar fånglinor etc. måste avlägsnas från bryggorna

Hamnkommittén & Hamnkapten

Elkablar

Många vill kunna ladda sina batterier någon gång under vintern. För att göra detta behövs ett el-tillstånd, som kan fås på Hamnkontoret.

OBS! att inga elektriska tillbehör, t ex fläktar, avfuktare, värmare eller dylikt får lämnas påkopplade utan uppsikt, dvs du måste vara i/vid båten när dessa används.

Tänk på att inte låta sladden ligga kvar på marken när ni lämnar båten. Sladden måste samlas ihop och hängas upp under båten. Ska vi kunna köra snöslungan under säkra förhållanden är detta oerhört viktigt!

Stölder i hamnen

Tyvärr är inte alla människor hederliga. För att undvika att drabbas av stölder är det viktigt att ni tar bort sådant som är stöldbegärligt från båten, t ex drev, utombordsmotorer och elektronik.  Vi ber våra nattvakter att vara extra observanta under vaktpasset, men det är bra om även medlemmar som pysslar med sina båtar nere i hamnen under dagtid håller ögonen öppna. Har ni blivit av med någonting, berätta det för oss på Hamnkontoret!

Märk pallning och täckning

Märk din pallning och presenning med medlemsnummer, så att det är enkelt att få tag på dig om något händer med din båt.

Lås fast din stege

För att göra det lite svårare för obehöriga att ta sig upp i våra båtar, är det viktigt att du låser fast din stege. Inte bara för din egen skull, utan också för att båtarna runt omkring ska slippa ovälkommet besök.

Släpjollarna

Samtliga släpjollar på jolleområdet/stockarna ska vara borta senast den 31 oktober. Jollen kan med fördel ligga under båten om ni inte vill ta hem den.

Egen torrsättning

Du som tar upp båten själv och har plats på hamnplanen, kontaktar Hamnkontoret för att få plats anvisad.

Under samtliga torrsättningsdagar är rampen som vanligt avstängd mellan klockan 06.00 – ca 18.00, eller tills dess att torrsättningen är avslutad för dagen.

Avtalet för bryggplats gäller till 31 oktober.

Mekaniker på besök i din båt?

Glöm inte att meddela Hamnkontoret om ni avtalar med båtmekaniker/företag att de ska utföra arbeten på båten. Det enklaste är att maila: . Detta är viktigt, så att vi kan hålla koll på att inga obehöriga rör sig på hamnområdet på bryggor eller i båtar.

Ladda batterierna?

När det är dags att underhållsladda båtens batterier måste ni hämta ett el-tillstånd på Hamnkontoret och det ska sedan fästas på sladden. Nattvakterna drar ur alla sladdar som saknar el-tillstånd.

Kör försiktigt!

Tyvärr är det många bilar som inte håller hastighetsbegränsningen på Hamnvägen, så tänk på att det är högst 30 km/tim som gäller. Kör försiktigt, både i och kring hamnen!

Hamnplanerna stängda för biltrafik

I början av november stängde vi hamnplanerna för biltrafik med hjälp av så kallade ”suggor”. Förhoppningsvis kommer dessa att hindra obehöriga att köra in med bilar och lasta in sådant som inte tillhör dem!

Stölder i hamnen

Mekaniker på besök i din båt?

Glöm inte att meddela Hamnkontoret om ni avtalar med båtmekaniker/företag att de ska utföra arbeten på båten. Det enklaste är att maila: . Detta är viktigt, så att vi kan hålla koll på att inga obehöriga rör sig på bryggor eller båtar.

Ladda batterierna?

Kör försiktigt högst 30 km/tim

Tyvärr är det många bilar som inte håller hastighetsbegränsningen på Hamnvägen, så tänk på att det är högst
30 km/tim som gäller. Kör försiktigt, både i och kring hamnen!