Sommarplats

VBKs hamn ligger i norra delen av Värtan och hamnen är skyddad av en pir i Syd och Öster. Inom hamnen finns i dag 900 båtplatser fördelade på 7 st fasta bryggor och 1 flytbrygga. Bryggorna kallas A-G, A bryggan är den nordligaste och piren G.

Båtplatserna vid de fasta bryggorna har i de flesta fall akterförtöjning mot träpålar.

I hamnen finns platser för båtar upp till 3,9 meters bredd och 14 meters längd. VBK hanterar inga båtar som har en konstruktionsvikt över 7 ton.

De platser med akterförtöjning mot träpålar har varierande mått. VBK strävar efter att ha så breda båtar som möjligt på varje plats och detta styr tilldelning av platser. Det kan därför ta lång tid innan en plats är ledig som passar just den båt du står i kö för.

Sommarplatserna är tillgängliga mellan 15 april och 31 oktober. Efter den 31 oktober skall hamnen förberedas för vintern och då finns  begränsad möjlighet att ha båtar i sjön. En sommarplats är inte sammankopplad med en vinterplats utan vinterplatsen tilldelas separat.

VBK tillsammans med Täby Kommun genomför en renovering av bryggorna.  Det kommer förhoppningsvis leda till att bryggorna B till och med F blir flytbryggor. I och med det planerade arbetet så kommer det att ske omflyttningar i hamnen under de kommande åren.

På bryggorna finns eluttag och vattenposter. Inom hamnen finns även två toatömningsanläggningar för medlemmar.

Hamnen är bevakad och du som medlem med båt i hamnen förväntas gå ett vaktpass per år.

Är du intresserad av båtplats är du välkommen att bli medlem och ställa dig i kö.

Kom in på hamnkontoret och ansök om medlemskap och ställa dig i kön.

För att läsa mer om vår kö klicka här!

Information om våra avgifter klicka här!

Warning: Use of undefined constant ‘display_errors’ - assumed '‘display_errors’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/8/f/2/viggbyholmsbatklubb.se/httpd.www/index.php on line 51